28/11 - Re-Sell gaat verhuizen!!

Kringloopwinkel Re-Sell verhuist volgend jaar naar Langestraat

De succesvolle kringloopwinkel Re-Sell gaat in de eerste helft van volgend jaar verhuizen naar de Langestraat 115 in 's-Gravenzande. De nieuwe locatie wordt de voormalige slagerij Maan, op de hoek met het Marktplein. Re-Sell heeft sinds augustus 2010 een tijdelijke vestiging in winkelcentrum Koningswerf, dat op de nominatie staat voor sloop. Re-Sell heeft heeft hoge verwachtingen van de nieuwe locatie. "Het is een mooi pand middenin het centrum en het is ook nog een twee keer zo groot. We zijn er heel blij mee", zegt PR-medewerkster Marleen van Essen.

Met de nieuwe winkel wil Re-Sell de professionele aanpak verder doortrekken. Vorig jaar was de kringloopwinkel al heel ingenomen met het aanbod van de gemeente om tijdelijk in de Koningswerf te gaan zitten, in plaats van op een locatie achteraf. Daardoor heeft Re-Sell vanaf het begin een grote toeloop van klanten gekregen. Het eerste jaar van bestaan werd afgesloten met een 'winst' van 100.000 euro, die in zijn geheel naar een groot aantal goede doelen is gegaan. Met de voorgenomen nieuwbouw van winkelcentrum Koningswerf was het echter noodzakelijk om te zien naar een vervangende locatie. Vanwege de uitstekende ervaringen met een vestiging op een centrale locatie heeft het bestuur van Re-Sell lang gezocht naar een alternatief. Marleen van Essen, bij Re-Sell verantwoordelijk voor de PR: "Het is de bedoeling dat alle winkeliers van de Koningswerf tijdelijk in het leegstaande pand van Multimate aan de Sant-Ambachtstraat zullen worden gehuisvest. Dat is minder centraal dan het nu is, bovendien moeten we op termijn dan weer ergens anders naar toe en vestiging in een nieuwe Koningswerf is voor ons geen optie. Daarom waren we blij dat we terecht konden in het pand van slagerij Maan. We zitten straks aan het Marktplein, mooier kan het niet."

 

Materialen gezocht
Ook qua ruimte gaat Re-Sell er flink op vooruit. Het pand, dat gehuurd wordt, is met 330 vierkante meter tweemaal zo groot. Bovendien is er een opslagruimte van 70 vierkante meter. Daardoor krijgt Re-Sell de mogelijkheid straks grotere meubels te gaan verkopen. Wel moet er nog heel veel gebeuren in het pand. De medewerkers van Re-Sell gaan de verbouwing geheel in eigen beheer uitvoeren. Om het assortiment goed te kunnen presenteren zoekt Re-Sell daarom naar allerhande materialen, zoals rekken. "Misschien zijn er Westlandse winkeliers die verbouwingsplannen hebben en de winkelinrichting van de hand willen doen. Die mogen contact opnemen, wij zijn er heel blij mee." Ook aan andere zaken voor de verbouwing is nog een gebrek. Op de website van Re-Sell, www.re-sell.nl, staat de complete 'verlanglijst' voor het nieuwe pand.

P.s. wij zoeken nog diverse goederen voor het verbouwen en inrichten van ons nieuwe pand.