16/08 - Eenjarige kringloopwinkel Re-Sell doneert € 100.000,- aan goede doelen

Persbericht

Kringloopwinkel Re-Sell in ’s-Gravenzande heeft in het eerste jaar een bedrag van € 100.000, - gedoneerd aan goede doelen. Tijdens de viering van de eerste verjaardag op zaterdag 20 augustus zal het bedrag worden vol gemaakt. Die dag zijn klanten van harte welkom om het feest mee te vieren. Er wordt gratis koffie geschonken met wat lekkers erbij en ook de kinderen worden niet vergeten. De winkel is open van 10.00 - 16.00 uur.

Om 16.30 uur is de officiële donatieronde gepland en zal Re-Sell € 40.000, - weg gaan schenken. Alle dertien stichtingen die meedelen zijn uitgenodigd, samen met burgemeester Sjaak van der Tak en veel Westlanders die Re-Sell het afgelopen jaar een warm hart hebben toegedragen.
Marleen van Essen, PR-medewerkster bij Re-Sell: “Dat we € 100.000, - euro in een jaar tijd kunnen weggeven, hadden we niet durven dromen. We zijn hier heel trots op. We hebben een waanzinnig druk jaar achter de rug. Vanaf het begin heeft Re-Sell heel goed gelopen. We zitten ook op een superplek in de Koningswerf. We werken met veel enthousiaste vrijwilligers, maar zonder al onze klanten hadden we dit niet kunnen doen, zij brengen trouw spullen en komen dagelijks even shoppen bij ons. De klanten waarderen het dat 100% van de nettowinst naar goede doelen gaat en dat zij kunnen bepalen welke doelen dat zijn.”
Door de hoge omloopsnelheid zijn ook meubels welkom bij Re-Sell. Marleen van Essen: “Wel zijn we heel kritisch op wat we innemen en dus ook verkopen, Re-Sell gaat voor kwaliteit. We hebben ook een eigen vrachtauto en hiermee halen we spullen gratis op. Bezorgen doen we natuurlijk ook, hier staat wel een kleine bijdrage tegenover. We geven erg veel service en op elektrische apparaten krijgt de klant zelfs een week garantie.”
Op 28 augustus zal het eerste jaar van het bestaan worden gevierd met een barbecue voor alle medewerkers.

 

De stichtingen die deze ronde blij worden gemaakt zijn:
- St. Missahoe Wonder
- St. STOPhersentumoren.nl
- St. Basics for Kids Foudation
- St. Hoop voor Albanië
- St. Christian Childcare Programme
 -St. Muzikale Vrienden van Gambia
- St. Steunfonds Indonesië
- St. Madalief
- St. Cameroon Health & Education Support
- St. Nederlanka-Ālōka Foundation
- St. Be-More
- Commissie Kledinginzameling Uniekerk
- Dorcas Aid Albanië


Voor meer info:
Marleen van Essen
PR-medewerkster Kringloopwinkel Re-Sell
06 30762995


Einde persbericht