12/2015 - Donatie Feest

Donatie122015

Feestelijke einddonatie bij Re-Sell Kringloopwinkel

Het was feest afgelopen zaterdag 19 december bij Re-Sell Kringloopwinkel in 's-Gravenzande! Tijdens de kerstborrel voor de vrijwilligers werd de laatste donatie van het jaar gedaan aan een drietal kleinschalige projecten in het door aardbevingen getroffen Nepal.

Dankzij een winstgevende laatste weken kon er in plaats van € 25.000 maar liefst € 27.000 worden verdeeld. De volgende goede doelen ontvingen ieder een donatie van € 9.000:

  • Stichting Chimding (www.chimding.nl) wil de levensomstandigheden en toekomstverwachting van kinderen in Nepalese dorpen verbeteren in nauwe samenwerking met de plaatselijke bevolking.
  • Stichting Kind in Nepal (www.kind-in-nepal.nl) Deze stichting trekt zich het lot aan van kansarme kinderen in Nepal, die om welke reden dan ook niet de opleiding en verzorging krijgen die hen in staat stellen om hun talenten te ontplooien en later als volwassene een waardig bestaan te leiden.
  • Stichting HelpingThulo Parsel (www.helpingthuloparsel.nl). Dit initiatief van Hans en Fabienne Buijing uit Strijen, die al sinds 2006 elk jaar in Nepal komen, stelt zich ten doel de inwoners in het bergdorp Thulo Parsel in Nepal te helpen bij de wederopbouw van de huizen in het dorp. De stichting wil de bewoners via ‘training on the job’ leren om aardbevingsbestendig te bouwen.

Dankzij de inzet van meer dan 60 bevlogen vrijwilligers en de grote hoeveelheid aangeleverde gebruikte spullen heeft Re-Sell Kringloopwinkel een uitstekend jaar gedraaid, wat resulteerde in een totaal donatiebedrag van € 92.000. Re-Sell hoopt dit mooie resultaat in 2016 natuurlijk weer te kunnen verbeteren. Gebruikte spullen die een tweede leven verdienen, zijn dan ook volgend jaar weer van harte welkom! Donaties kunnen natuurlijk ook in 2016 weer worden aangevraagd via de website: www.re-sell.nl.

Re-Sell Kringloopwinkel wenst alle klanten, vrijwilligers, gulle gevers en relaties fijne feestdagen en een voorspoedig en gelukkig 2016!